Logo Federació Catalana d'Atletisme
Escut Federació Catalana d'Atletisme
 

Federació
Impresos
Pista Coberta
Ruta
Seleccions
Memòria
Rècords
Escola d'Entrenadors
Circulars
Calendaris
Aire Lliure
Promoció
Notícies
Historials
Subvencions
Comitè de Jutges
Normatives
Cros
Marxa Atlètica
Veterans
Fotografies
Rànquing
Comitè Tècnic
Enllaços
CLUBS AFILIATS 
PÀGINES WEB CLUBS
ESCOLES d'ATLETISME
INSTAL·LACIONS
A C T U A L I T A T               segueix-nos a twitter o amb IONotice
I Jornades Tècniques
L'ENTRENAMENT DE LA FORÇA DES DE LA INICIACIÓ FINS L'ALT NIVELL

El proper cap de setmana, 1, 2 i 3 de maig, la Federació Catalana d'Atletisme, a proposta del Comitè Tècnic i l'Escola Catalana d'Entrenadors, organitza les primeres Jornades Tècniques sota el títol L'entrenament de la força des de la iniciació fins l'alt nivell.
Aquestes jornades tècniques s'emmarquen dintre dels actes que se celebraran per a commemorar el Centenari de la fundació de la Federació Catalana d'Atletisme 1915-2015.
Es realitzaran a la seu de la Federació Catalana, carrer Trafalgar 12 de Barcelona, i estan dirigides a entrenadors i monitors d'atletisme i d'altres esports, estudiants i esportistes en actiu que estiguin interessats en la formació permanent i actualització dels coneixements.
En aquestes primeres jornades tècniques, el ponent serà en Miguel Vélez, actual director tècnic de la FCA, responsable de salts de la RFEA i entrenador de salt d'alçada al CAR de Sant Cugat. Participaran com a moderadors, Carles Triadó, director de l'Escola Catalana d'Entrenadors, Antonio Corgos, responsable de salts i proves combinades de la FCA, Luis Lizaso, responsable de llançaments de la FCA, i Armando Álvarez, responsable de velocitat i tanques de la FCA.
Les segones jornades tècniques, dedicades als llançaments, se celebraran els propers 4 i 5 de juliol.

Programa
Jornada Final
CAMPIONAT DE CATALUNYA DE CLUBS
CRITÈRIUM CATALÀ DE CLUBS 2015

El proper cap de setmana, 25 i 26 d'abril, se celebrarà la jornada final del Campionat de Catalunya de Clubs Critèrium Català de Clubs 2.015.
Aquesta final es disputa a programa complet i a un atleta per prova en jornada de dissabte tarda per a les finals A i B, i per a les finals C i D en jornada matinal el diumenge.
La Final A se celebrarà a Estadi Municipal de Mataró, i disputaran el títol autonòmic el FC Barcelona, Agrupació AC, Av Manresa, Cornellà At, JA Sabadell, CA Igualada, ISS-L'Hospitalet i CA Laietània.
L'encontre corresponent a la final B es diputarà també dissabte a Barberà del Vallès, la C es realitzarà diumenge a Palafrugell i la D també diumenge a Santa Coloma de Gramenet.
El Futbol Club Barcelona és l'actual campió, ja que va aconseguir el títol la temporada passada a l'encontre disputat a Barcelona.

+ informació / Historial
RUTA 26 D'ABRIL

El proper diumenge, 26 d'abril, el calendari català de ruta disposa de cinc bones ofertes amb diferents modalitats.
La 31a edició de La Milla Sagrada Família 8è Trofeu Ciutat de Barcelona, organitzada per la Fundació Claror, que es disputarà a Barcelona sobre la distància de 1.609 metres que es completaran fent una volta i mitja a l'Illa Gaudí, formada pel Temple de la Sagrada Família, la plaça Sagrada Família i la Plaça Gaudí, amb sortida al Carrer Mallorca i arribada al carrer Provença. El festival atlètic començarà a les 10.00 hores de diumenge amb les curses de veterans.
La Mitja Marató de la Garrotxa - Memorial Josep Abulí, organitzada pel Club Natació Olot amb la col·laboració de l'Ajuntament de la ciutat, que aquest any arriba a la 21a edició. La cursa donarà la sortida a les 10,00 hores al mateix Club Natació Olot amb un recorregut que passa per la Vall d'en Bas i la ciutat d'Olot. Paral·lelament se celebrarà la 2a edició La Cursa Popular de 10 km.
La quinzena edició de la cursa atlètica Mulla't i Corre per l'Esclerosi Múltiple al Circuit de Catalunya, que tal i com indica el seu nom té la gran particularitat de que el Circuit de Montmeló és la pista on els participants disputen les curses. La matinal atlètica, organitzada per l'Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa, començarà a les 09.30 hores amb la cursa de 10.000 metres, després es realitzarà una altre cursa de 5.000 metres, la ja tradicional milla al circuit i per acabar amb la milla infantil a les 12,00 hores.
La XXIa Mitja Marató de Girona, organitzada per l'Ajuntament d la ciutat, amb sortida i arribada a la Carretera de Barcelona, davant del Centre Comercial Girocentre. Amb un recorregut urbà, la sortida es donarà a les 09,35 hores i paral·lelament es disputarà la XVIVa Cursa Popular sobre una distància de 10 km i la XXa Minicursa dedicada als benjamins i alevins.
El mateix diumenge 26 d'abril se celebrarà la tercera edició la MonteScatano - Cursa de muntanya de Montcada i Reixac que aquest any representa el Campionat de Catalunya de Muntanya, organitzada pel club Joventut Atlètica de Montcada. La sortida es donarà a les 08,30 hores des de la Plaça de l'Esglesia de Montcada i Reixac i transcorre pels camins de la Serralada de Marina amb una distància de 9.500 metres i un desnivell de 298 metres.

Web Barcelona / Web Olot / Web Montmeló / Web Girona / Web Montcada i Reixac

L'entrega de Medalles de les categories de Veterans del Campionat de Catalunya de Muntanya es realitzarà a la seu de la Federació en data a cocretar.
DIVIRTIÉNDOSE CON EL ATLETISMO

El proper cap de setmana, 25 i 26 d'abril, se celebrarà la fase final de la sisena edició de Divirtiéndose con el Atletismo a València, dirigit a centres escolars d'educació secundaria. És un sistema alternatiu de competicions per a les categories de promoció entre 12 i 15 anys que coexisteix amb el programa de competicions tradicional. Cinc equips catalans s'han classificat per a disputar aquesta jornada final.
El Col·legi Salesians de Badalona , que ha classificat els seus equips a la categoria masculina de 2002 i també masculina de 2000-2001. El Col·legi Santa Anna de Lleida ha classificat als equips masculí i femení de 2000-2001, i l' IES Bellulla de Canovelles partiparà a la categoria masculina de 2000-2001.

Pàgina web / Circular RFEA
Jornades Tècniques “Centenari de la FCA”

Dins dels diferents actes que durant els propers mesos s’aniran realitzant en commemoració del centenari de la seva fundació, la Federació Catalana d’Atletisme, a proposta del Comitè Tècnic i l’Escola d’Entrenadors, posa en marxa una sèrie de Jornades Tècniques.
Aquestes Jornades estan adreçades tant a entrenadors i monitors d’Atletisme com a tots aquells que estiguin interessat per l’entrenament esportiu (tècnics d’altres esports, estudiants de CAFiE, esportistes en actiu, afeccionats, etc..)
L’objectiu fonamental d’aquestes Jornades Tècniques és posar a l’abast de tots els interessats una eina més que faciliti la formació permanent i actualització dels coneixements aplicats a l’entrenament i la pràctica real de l’esport.
Els criteris que s’han tingut en compte per seleccionar els temes que es tractaran durant aquesta primera temporada són les preferències dels nostres propis entrenadors, manifestades mitjançant una enquesta realitzada fa algunes setmanes per l’Escola d’Entrenadors.
Per portar a bon terme les “Jornades Tècniques - Centenari de la FCA” comptarem amb la inestimable i desinteressada ajuda de diferents professionals experimentats i de contrastat prestigi tant acadèmic com en la pràctica professional.

PROGRAMA:
Jornades Tècniques I – 1, 2 i 3 de maig de 2015
L’ENTRENAMENT DE LA FORÇA DES DE LA INICIACIÓ FINS L’ALT NIVELL
Ponent: Miguel Vélez Blasco

Jornades Tècniques II – 4 i 5 de juliol de 2015
L’ENTRENAMENT EN LES PROVES DE LLANÇAMENTS
Ponents: Carlos Burón, Luis Lizaso i Mario Pestano.

Jornades Tècniques III – 24 i 25 d’octubre de 2015
PLANIFICACIÓ DE L’ENTRENAMENT. MODELS PRÀCTICS SEGONS LES ETAPES I LES DISCIPLINES.
Ponents: Claudio Veneziano, Josep Marín, Luis Lizaso, Juan C. Galán i Miguel Vélez.

Jornades Tècniques IV– 21 i 22 de novembre de 2015
ELS ALTRES ELEMENTS INDISPENSABLES PER A L’ÈXIT ESPORTIU: LA NUTRICIÓ, L’AJUDA ERGOGÈNICA, LA RECUPERACIÓ, LA DESCÀRREGA, EL COACHING,….
Ponents: Professionals especialistes del CAR de Sant Cugat.

Programa 1a. Jornada
2a Jornada
CAMPIONAT DE CATALUNYA DE CLUBS
CRITÈRIUM CATALÀ DE CLUBS 2015

Aquest cap de setmana 18 i 19 d'abril, s'ha celebrat la segona jornada del Campionat de Catalunya de Clubs Critèrium Català de Clubs 2.015 . Han estat cinc encontres a les pistes de Manresa, Gavà, Santa Coloma de Gramenet, Castellar del Vallès i Mataró.
Amb aquesta segona jornada s'ha decidit la composició dels grups que participaran a la Jornada Final, que es distribuiran en quatre encontres finals amb 8 equips participants i que es disputarà els propers 25 i 26 d'abril. S'han classificat per a disputar el títol a la jornada final A el FC Barcelona, Agrupació AC, Av Manresa, Cornellà At, JA Sabadell, CA Igualada, ISS-L'Hospitalet i Ca Laiteània.

Resultats >>> *Manresa* - *Gavà* - *Santa Coloma de Gramenet* - *Castellar del Vallès* - *Mataró*

*Puntuacions Jornades Classificatòries* / *Grups Final*

*Fotos Gavà*(Teo Tovar) / *Fotos Gavà*(Xavi Moreno)
CAMPIONAT DE CATALUNYA DE RELLEUS DE PROMOCIÓ

El passat dissabte 18 d'abril es va celebrar la Jornada Final del Campionat de Catalunya de Relleus en les categories cadet, infantil, aleví i benjamí a l'Estadi Josep Maria Pallàs de Vic.
Amb una extraordinària matinal atlètic es van aconseguir quatre rècords autonòmics.
A la prova dels 4X300 metres cadet masculí, l’equip del CA Canaletes va establir un nou rècord català amb un temps de 2’30”66 amb un equip format per X. Barrubes, M. Pérez, L. Monge i P. Orive. També a la prova dels 4X300 metres cadet, però a la categoria femenina, l’equip del CE Universitari va millorar el rècord autonòmic amb una marca de 2’48”30 i un equip format per O. Atance, S. Gallego, L. Martínez i M. De Mingo.
A la prova dels 4X60 m aleví femení es va donar el fet curiós de que dos equips van marcar el mateix temps a les semifinals, establint un nou rècord català. Així l’Av Manresa va marcar 34”18 a la primera semifinal amb un equip format per C. Castilla, C. Galan, M. Sanllehi i R. Tristany, i a la segona semifinal, el CA Nou Barris va marcar el mateix temps de 34”18 amb un equip format per  A. Ruiz, S. Méndez, J. Pujades i I, Muakuku. La victòria final va ser per a l’equip manresà amb 34”19.

*Resultats* / *Fotos*(Miguel Romero)
RUTA 18 i 19 D'ABRIL

El passat cap de setmana es van disputar tres curses corresponents al calendari català de ruta.
Dissabte 18 se va celebrar la 6a Cursa 5a Cursa Nocturna Sport - Ciutat de L'Hospitalet amb victòries a la cursa de 10 km per Ibrahim Chakir (CA FCM) amb un temps de 31’14” i Janet Becerra (Slop.Cat) amb 37’28”. A la cursa dels 5 km el triomf va ser per l’Àlex Rodríguez (ISS-L’H) amb 15’08” i Paula Batlle amb 19’21”.
Diumenge 19 es va disputar la 28a cursa popular Els 10 de La Llagosta, on es va imposar Ivan Limia (CE Montornès) amb 32’36” i Rus Maria Hernández (CE Montornès) que ha vençut en dones amb 42’32”.
També diumenge se celebrarà la 7a Mitja Marató Costa Barcelona Maresme amb victòria en la categoria masculina per Abderrahim El Jaafari amb 1h05’55” i en la femenina per Ouafaa Hamani (AAC) amb 1h22’01”.

Resultats >>> *L'Hospitalet* - *L'Hospitalet 5 Km* / *La Llagosta* / *Calella*

*Fotos La Llagosta*(Raul Gràcia)
CAMPIONAT D'ESPANYA DE 10 KM EN RUTA

El passat dissabte 18 d'abril es va celebrar la sisena edició Campionat d'Espanya de 10 km Absolut i Veterà a Albacete, en el marc de la Carrera Rexona Street Run 10km Albacete.
Ignacio Càceres (CACS) va aconseguir el subcampionat amb un temps de 30’41” i Marcos Sanza (CAV And)es va classificar en la sisena posició amb 30’46”.

*Resultats*
CAMPIONAT D'ESPANYA DE MILLA EN RUTA

El passat dissabte 18 d'abril, es va celebrar la setena edició del Campionat d'Espanya de Milla en Ruta Absolut i Veterà a Breña Baja, La Palma.

*Resultats*
RECULL DE PREMSA
- Cartel de lujo para la Séptima edición de la Mitja Marató Costa de Barcelona Maresme - (16/4 sport.es)
- Benhmbarka, tot un clàssic en la cursa dels rècords - (13/4 lesportiudecatalunya.cat)
- La resistència figuerenca - (9/4 lesportiudecatalunya.cat)
- Tarragona 2017 fitxa una campiona - (7/4 lesportiudecatalunya.cat)
Competicions del 22 al 29 d'abril de 2015
PROMOCIÓ - AIRE LLIURE - VETERANS
RUTA
22/4 - Control de Promoció
Sant Celoni
26/4 - 31a Milla Sagrada Familia - 9è Trofeu Ciutat de Barcelona (RFEA)
Barcelona
24/4 - Control Intern de Promoció de l'Escola Esportiva del CAI
Igualada
26/4 - Campionat de Catalunya de Muntanya - 3a Montescatano (9,5 Km)
Montcada i Reixac
24/4 - 1a Trobada Cambrils-Occitània
Cambrils
26/4 - Mulla't i Corre (5 i 10 Km)
Circuit de Montmeló
25/4 - Control Cadet-Juvenil-Júnior (1a Jornada)
El Prat de Llobregat
26/4 - 21a Mitja Marató de La Garrotxa - 2a Cursa de 10 Km
Olot
25/4 - 3r Trofeu de Promoció del Baix Llobregat - GP Fira dels Espàrrecs
Gavà
26/4 - 21a Mitja Marató Ciutat de Girona
Girona
25/4 - Campionat d'Atletisme Benèfic
Mollet del Vallès
RFEA
25/4 - Control Social CAG (1a Jornada)
Granollers
25-26/4 - Divirtiéndose con el Atletismo (Fase Final)
València - Circular RFEA
25/4 - Campionat Gironí de Promoció (1a Jornada)
Palafrugell
28-29/4 - Campionat d'Espanya Universitari
Cartagena
25/4 - Campionat Territorial (1a Jornada)
Amposta
 
25-26/4 - Control de Promoció del Bages de Proves Combinades
Manresa
 
25/4 - Campionat de Catalunya de Clubs (Final A)
Mataró - Atletes inscrits
 
25/4 - Campionat de Catalunya de Clubs (Final B)
Barberà del Vallès - Atletes inscrits
 
26/4 - Campionat de Catalunya de Clubs (Final C)
Palafrugell - Atletes inscrits
 
26/4 - Campionat de Catalunya de Clubs (Final D)
Santa Coloma de Gramenet - Atletes inscrits
 
26/4 - Control Benjamí-Aleví-Infantil (7a Jornada)
Terrassa
 
29/4 - Control de Promoció del Bages (8a Jornada)
Manresa
 
Competicions de l'1 al 3 de maig de 2015
PROMOCIÓ - AIRE LLIURE - VETERANS
MARXA ATLÈTICA
1/5 - Trofeu Pratenc
El Prat de Llobregat
3/5 - Campionat de Catalunya per Clubs (pista) + Cnat. Gironí
Palafrugell
2/5 - Control Cadet-Juvenil-Júnior (2a Jornada)
El Prat de Llobregat
3/5 - 2n Gran Premi de Marxa Tino Ruiz
Palafrugell
2/5 - Control Baix Montseny
Sant Celoni
RUTA
2/5 - Campionat Gironí de Proves Combinades Ben-Ale-Inf
Palafrugell
1/5 - Milla Urbana de Santa Eulàlia
L'Hospitalet de Llobregat
2-3/5 - Campionat Territorial de Proves Combinades
Cambrils
3/5 - 4a Cursa de Vallparadís
Terrassa
2-3/5 - Proves de control
Cambrils
3/5 - Campionat de Catalunya de Mitja Marató
Empúries
3/5 - 2a Diada de la Velocitat - CMSC
Sant Cugat del Vallès
3/5 - 13a Marató d'Empúries, Mitja Marató i 10 Km
Empúries
 
RFEA
 
2-3/5 - IAAF World Relays
Nassau (BAH) - Selecció Espanyola
 
2-3/5 - Campionat d'Espanya de Federacions de Proves Combinades
Cartagena - Circular RFEA
Competicions del 6 al 10 de maig de 2015
PROMOCIÓ - AIRE LLIURE - VETERANS
RUTA
6/5 - Control de Promoció del Bages (9a Jornada)
Manresa
9/5 - 20a Milla Urbana de Ripollet - Mem. Juan Suárez
Ripollet - Suspesa
9/5 - Control Benjamí-Aleví-Infantil (8a Jornada)
a designar
10/5 - Campionat de Catalunya de Milla (Milla Ciutat de Granollers GP BBVA)
Granollers - Full d'inscripció
9/5 - Control Cadet-Juvenil-Júnior (3a Jornada)
a designar
10/5 - 21a Cursa Fira de Sant Isidre de Cardedeu (10 Km no asfalt)
Cardedeu
9/5 - Campionat de Catalunya d'Atletisme Adaptat - OPEN
Gavà
RFEA
9/5 - Meeting Integració
Sant Celoni
9/5 - Campionat d'Espanya de Clubs Divisió d'Honor (1a Jornada)
diferents seus
9/5 - Campionat Territorial (2a Jornada)
Valls
10/5 - Campionat d'Espanya de Clubs Primera Divisió (1a Jornada)
diferents seus
9-10/5 - Campionat Gironí de Proves Combinades Cad-Juv-Jun-Abs
Palafrugell
10/5 - Campionat d'Espanya de Mitja Marató Absolut i Veterà
Granada - Circular RFEA
10/5 - Control Nàstic de Tarragona
Tarragona
 
Competicions del 16 al 17 de maig de 2015
PROMOCIÓ - AIRE LLIURE - VETERANS
RUTA
16/5 - Control Cadet-Juvenil-Júnior (4a Jornada)
Lleida
16/5 - 2a Cursa de l'Ascensió Cracsportsclub 2015
Granollers
16/5 - Campionat de Catalunya de Relleus Juv-Jun-Pro
Lleida
17/5 - 29a Cursa Popular de Nou Barris (10 Km)
Barcelona
16-17/5 Campionat de Catalunya de Clubs Ben-Ale-Inf-Cad
El Prat de Llobregat
17/5 - 4a Cursa de 10 Km Ciutat de Vilanova - 2a Cursa de 5 Km
Vilanova i la Geltrú
16/5 - 10è Míting Int. Kern Pharma GP Sauleda per atletes discapacitats
L'Hospitalet de Llobregat
RFEA
16-17/5 - Campionat de Catalunya de Decatló i Heptatló de Veterans
Cambrils
15-17/5 - Campionat d'Europa de Veterans en Ruta
Grosseto (ITA)
16-17/5 - Control de Primavera
Cambrils
16-17/5 - Torneo Jugando al Atletismo
Fortuna (Murcia)
16/5 - Campionat Gironí de Promoció (2a Jornada)
Olot
17/5 - 11a Copa d'Europa de Marxa
Murcia
17/5 - Campionat Gironí Absolut (1a Jornada)
Lloret de Mar
17/5 - Campionat d'Espanya Trail (33 Km)
Benis de Onis
Competicions del 23 al 24 de maig de 2015
PROMOCIÓ - AIRE LLIURE - VETERANS
MARXA ATLÈTICA
23/5 - Control Benjamí-Aleví-Infantil (9a Jornada)
a designar
23/5 - 1r Gran Premi de Marxa de Montornès del Vallès (pista)
Montornès del Vallès
23/5 - Control Cadet-Juvenil-Júnior (5a Jornada)
a designar
RFEA
23/5 - Campionat Gironí de Promoció (3a Jornada)
Girona
23/5 - Campionat d'Espanya de Clubs Divisió d'Honor (2a Jornada)
diferents seus
23/5 - Campionat Territorial (3a Jornada)
Tarragona
24/5 - Campionat d'Espanya de Clubs Primera Divisió (2a Jornada)
diferents seus
24/5 - 3r. Míting de Veterans Ciutat de Gavà
Gavà
 
24/5 - Control Social CAG (2a Jornada)
Granollers
 
24/5 - Campionat Gironí Absolut (2a Jornada)
Palafrugell
 
Competicions del 30 al 31 de maig de 2015
PROMOCIÓ - AIRE LLIURE - VETERANS
RUTA
30/5 - Control Cadet-Juvenil-Júnior (6a Jornada)
a designar
31/5 - 10a Milla Urbana de Montcada i Reixac
Montcada i Reixac
30-31/5 - Campionat de Catalunya de Proves Combinades
Barcelona (Serrahima)
31/5 - 3a Cursa DIR Guàrdia Urbana BCN (10 Km)
Barcelona
30/5 - Campionat Gironí de Promoció (4a Jornada)
Olot
31/5 - 16a CX Cursa Delta Prat (10 Km)
El Prat de Llobregat
31/5 - Campionat de Catalunya Juv-Jun-Pro (Semifinal 400, 400 t i 800)
Barcelona (Serrahima)
RFEA
31/5 - Control Nàstic de Tarragona
Tarragona
30-31/5 - Copa d'Europa de Clubs
Mersin (TUR)
 
30/5 - Campionat del Món de Trail
Annecy (FRA) - Selecció Espanyola
Llicències Federatives Temporada 2014/2015
  Normativa de Llicències Federatives  Quadre Preus
    LLICÈNCIA RFEA - LLICÈNCIA FCA
  Documentació atletes estrangers

  Assegurances d'Accident Esportiu  Nota Informativa
  Protocol Revisions Mèdiques  Centres Mèdics
Llicències de Promoció Temporada 2014/2015
  Normativa de Llicències Federatives  Quadre Preus

  Llicències de Promoció (Full d'inscripció) / Llicència Promoció (Independent)

  Declaració d'Accident  Cobertures  Centres Mèdics
  Normes d'actuació en cas d'Accident
 
 
CARTELLS COMPETICIONS
ESCOLES  D'ATLETISME
         
         
         
     
         
Unió de Federacions Esportives de Catalunya

UFEC TV
 
FEDERACIÓ CATALANA D'ATLETISME - Carrer Trafalgar, 12 - Entresol 2a. - 08010 Barcelona - Tel. 93.268.78.88 - Fax 93.268.01.69
 
1998 - 2015