Logo Federació Catalana d'Atletisme
Escut Federació Catalana d'Atletisme
CENTENARI
Federació Catalana d'Atletisme
 

Cros
A C T U A L I T A T               segueix-nos a twitter o amb IONotice
RUTA 6 DE SETEMBRE

El diumenge 6 de setembre, el calendari català de ruta disposa de dos bones ofertes, a Sabadell i a Barcelona.
La desena edició de la Mitja Marató de Sabadell, organitzada per l'Associació Esportiva Mitja Marató Sabadell i l'Ajuntament de la ciutat. La sortida es donarà a les 09,00 hores al passeig de Sant Oleguer de la capital vallesana amb un circuit urbà i arribada al mateix punt de sortida. Aquesta cursa és puntuable per la 10a Challenge de mitges maratons Gran Premi Diputació de Barcelona. També hi haurà una classificació i arribada pel punt de 14 km pels atletes que vulguin fer aquesta distància.
També diumenge se celebrarà la segona edició de la Cursa Barça, organitzada pel Futbol Club Barcelona amb la col·laboració de l'Ajuntament de la ciutat. Amb un circuit de 10 km pel districte de Les Corts, la sortida i l'arribada es realitzaran a les instal·lacions del Futbol Club Barcelona. La cursa formarà part del calendari de la Lliga Social de curses populars del FC Barcelona “Corrent fem Barça” i de la Challenge BCN 10K.

Web Barcelona / Web Sabadell
LA FEDERACIÓ CATALANA COMPLEIX 100 ANYS

El 2 de setembre de 1915 es va fundar per iniciativa de les entitats esportives catalanes la Federació Catalana d’Atletisme, per tant aquest segon dia de setembre la Federació Catalana compleix 100 anys.
En la creació de la Federació Catalana d’Atletisme també hi intervingueren personalitats destacades de la vida catalana i d’alguna manera també els cronistes esportius de l’època que impulsaren els ideals esportius simbolitzats per l’atletisme.
Durant aquests 100 anys han estat moltes les tasques i activitats que des de la federació s’han realitzat, ja que des dels seus principis es va treballar en la difusió i reglamentació de l’atletisme, així com es va fomentar la integració dels diferents estaments que a dia d’avui formen la federació.
És la Federació amb més antiguitat de l’estat espanyol, havent estat fundada abans que la Federació Espanyola. Pionera en la creació dels diferents Campionats de Catalunya com també de Campionats d’Espanya de tota mena.
En tots els àmbits atlètics la FCA sempre ha estat i continua essent capdavantera de l’atletisme espanyol. També a nivell internacional han estat molts els triomfs que els atletes catalans han aconseguit en diferents competicions internacionals, com Jocs Olímpics, Campionats del Món i d’Europa, entre d’altres. Així mateix i gràcies a l’empenta de directius, clubs, tècnics i jutges, Catalunya ha estat seu de les més importants competicions atlètiques internacionals.
La Federació Catalana celebra el Centenari de la seva fundació durant tot un any amb la celebració d’actes i esdeveniments programats. El maig de 2015 van començar amb la celebració de les primeres Jornades Tècniques, el VIè Barcelona Internacional FICTS Festival va retre un homenatge a la Federació al Museu Olímpic i de l’Esport, i es va convocar el Concurs del Logo del Centenari que es va lliurar el 10 de juny. El mes de juliol es van realitzar la segones Jornades Tècniques i es va celebrar el Míting del Centenari a l’Estadi de Serrahima, un esdeveniment extraordinari i un dels millors que es recorden.
El proper mes de novembre està prevista la inauguració de l’Exposició Itinerant: Centenari de la Federació Catalana d’Atletisme al Museu Olímpic i de l’Esport i que posteriorment es desplaçarà a diferents seus arreu de Catalunya.
Dins de la programació, també està previst un Acte de Reconeixement als Atletes Olímpics Catalans amb un sopar institucional on es retrà homenatge als atletes olímpics catalans i altres estaments de l’atletisme com entrenadors, jutges, directius, Clubs, etc.
Per acomiadar el centenari, la Federació té previst també celebrar una important Prova en Ruta, sol·licitar l’organització del Campionat d’Espanya de Cros 2016 i la celebració d’un gran Míting Internacional Centenari en Pista Coberta.
La Federació Catalana vol agrair el suport rebut durant la celebració d’aquest Centenari, tant de les institucions com de totes les persones que formen part de la família atlètica catalana, a la qual també volem felicitar perquè és el Centenari de tots.
CAMPIONAT DEL MÓN DE BEIJING

El passat diumenge 30 d’agost es van clausurar els Campionats del Món que s’han celebrat a Beijing, Xina, des del passat 22 d’agost.
Un cop més, el veterà Jesús Ángel García va protagonitzar la millor actuació dels atletes catalans i una de les millors de la delegació espanyola. El marxador es va situar en la novena posició dels 50 km marxa amb un temps de 3h46’43”, registre que representa marca mínima pels propers Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.
Raquel González es va situar en la catorzena posició als 20 km marxa amb un temps de 1h32’00”. Esther Guerrero va marcar 2’02”64 en la primera ronda dels 800 metres, Adel Mechaal va marcar 3’46”05 també a la primera ronda dels 1.500 m, el mateix cas que Ilias Fifa als 5.000 m on va marcar 13’28”29, Carles Castillejo es va tenir que retirar de la marató, Lois Maikel Martínez no va superar la qualificació de llançament de disc amb un millor tir de 58,01 metres, com tampoc ho va fer la Laura Redondo al llançament de martell amb una marca de 63,86 metres.

*Resultats*
HA MORT ANNA TUGAS

El passat divendres 28 d'agost ens va deixar l'Anna Tugas i Masachs a l'edat de 104 anys. La Federació Catalana d'Atletisme vol manifestar el seu condol als seus familiars i amics, així com a tot l'atletisme en general per aquesta pèrdua irreparable de l'esport català.
Amb aquesta desaparició, l'atletisme perd una gran referent per a moltes generacions, una pionera de l'esport femení. L'atleta badalonina va destacar en les proves de llançaments de pes i javelina. Recordista catalana i espanyola, diverses vegades campiona de Catalunya i d'Espanya, va desenvolupar la seva carrera esportiva en la primera meitat del segle XX, als anys 30, en un temps molt difícil per a la pràctica de l'esport femení.
Descansi en pau.
CAMPIONAT DEL MÓN DE VETERANS

El passat diumenge 16 d’agost es van clausurar els Campionats del Món de Veterans que es van disputar des del 4 d’agost a Lyon, França.
Els atletes catalans han protagonitzat una destacada actuació amb la consecució de 27 medalles individuals i 10 per equips.
S’han aconseguit 10 medalles d’or, 7 de plata i 10 de bronze, i com a integrants dels diferents equips espanyols els atletes catalans han guanyat 5 medalles d’or, 6 de plata i 3 de bronze.
Cal destacar el rècord del món aconseguit per Josep Mª Sanza a la prova de llançament de martell M80 amb un registre de 49,53 metres. També cal assenyalar els quatre rècords d’Espanya assolits per les atletes catalanes a la categoria femenina.
Tota aquesta informació amb tot detall es pot consultar al quadres de premiacions dels atletes catalans.

*Resultats*/ *Premiacions* / *Fotografies* (Raúl Gracia)
EXPOSICIÓ ITINERANT
"CENTENARI DE LA FEDERACIÓ CATALANA D'ATLETISME"


La Federació Catalana d'Atletisme, dins dels actes del seu Centenari, està preparant una exposició divulgativa itinerant sobre els més de 100 anys de l'atletisme català, des del pre federatiu fins a l'actualitat.
Des de la FCA es pretén que l'exposició, en la seva itinerància, arribi al màxim nombre possible de visitants de Catalunya. Per això, oferim que pugui ser reservada per ajuntaments, clubs, museus, universitats, instituts, col·legis, associacions, fundacions i altres entitats.
L'exposició estarà itinerant entre el 25 de setembre de 2015 i el 29 de febrer de 2016.

Característiques Exposició / Conveni específic / Calendari de reserves
RECULL DE PREMSA
- Una pionera de peso - (2/9 marca.com)
- Etern Bragado - (30/8 lesportiudecatalunya.cat)
- Raquel González queda lluny de les places olímpiques - (29/8 lesportiudecatalunya.cat)
- Mechaal tanca una etapa a Pequín - (29/8 lesportiudecatalunya.cat)
- Cara i creu per als catalans - (27/8 lesportiudecatalunya.cat)
Competicions del 5 al 6 de setembre de 2015
6/9 - Cursa Barça 2015 (10 Km) - Barcelona
Competicions del 12 al 13 de setembre de 2015
12/9 - IAU Campìonat del Món de 100 Km - Winschoten (NED)
12/9 - Campionat del Món de Curses de Muntanya de Veterans - Betws i Coed (GBR)
13/9 - Cursa de la Mercè - Barcelona
Competicions del 19 al 20 de setembre de 2015
PROMOCIÓ - AIRE LLIURE - VETERANS
19/9 - Trofeu Promoció (1a. Jornada) - a designar
19/9 - 6a. Cursa Collbatonina (5-10-15 Km no asfalt) - Collbató
19/9 - Copa d'Europa de Clubs Júnior - Estambul (TUR)
Competicions del 26 al 28 de setembre de 2015
PROMOCIÓ - AIRE LLIURE - VETERANS
26/9 - Trofeu Promoció (2a. Jornada) - a designar
Llicències Federatives Temporada 2014/2015
  Normativa de Llicències Federatives  Quadre Preus
LLICÈNCIA RFEA  LLICÈNCIA FCA  Documentació atletes estrangers
  Assegurances d'Accident Esportiu   Nota Informativa  Protocol Revisions Mèdiques  Centres Mèdics
Llicències de Promoció Temporada 2014/2015
  Normativa de Llicències Federatives  Quadre Preus
  Llicències de Promoció (Full d'inscripció)   Llicència Promoció (Independent)
  Declaració d'Accident    Cobertures   Centres Mèdics   Normes d'actuació en cas d'Accident
CARTELLS COMPETICIONS
ESCOLES D'ATLETISME
         
Unió de Federacions Esportives de Catalunya

UFEC TV
FEDERACIÓ CATALANA D'ATLETISME
Carrer Trafalgar, 12 - Entresol 2a. - 08010 Barcelona - Tel. 93.268.78.88 - Fax 93.268.01.69
1998 - 2015